top of page
Vyhledat
  • senatorbaxa

Začátek cesty: Robert Baxa a jeho senátní kampaň

Vážení čtenáři,


jmenuji se Robert Baxa, jsem právník z Klatov a ucházím se o místo senátora v volebním obvodu č. 11 – Domažlice v podzimních volbách 2024.


Na začátku této cesty jsem se rozhodl vzít na sebe výzvu, která není snadná – sběr nejméně tisícovky podpisů od občanů regionu nezbytným pro registraci nezávislého kandidáta, a tím dokázat, že jsem připraven být vaším skutečně nezávislým zástupcem.


Od čtvrtka 23. května 2024 jsem zahájil s mým týmem v Cafe Jednorožec v Klatovech sběr podpisů na podporu své kandidatury. Jsem hrdý na to, že jsem jediným kandidátem, který se na volební scéně prezentuje bez stranické podpory a politických závazků. Věřím, že tento přístup je tou správnou cestou k tomu, abych mohl být co nejblíže k vám, našim občanům, a naslouchat vašim potřebám a přáním. Jdu tak do senátních voleb tou těžší cestou, díky které ovšem nebudu vázán na ideologie nebo politiku konkrétního politického uskupení. Těším se na to, že už při samotném sběru podpisů se budu setkávat s lidmi, kteří tu bydlí a budu jim moci naslouchat. Budou mě zajímat jejich starosti, potřeby a očekávání.


Již během přípravy kampaně jsem se setkal s mnoha z vás, a každé setkání mi poskytlo cenné podněty a názory. Vím, že mnoho politických kampaní je založeno na slibech, které jsou obtížně splnitelné. Proto jsem se rozhodl přistoupit k této výzvě s jasným a reálným dvanáctibodovým programem, který je založen na skutečných potřebách našeho regionu – Klatovska, Domažlicka a Sušicka. Mým prvním cílem je efektivní digitalizace státní správy, což zahrnuje prosazování efektivnější elektronizace zdravotnictví a zlepšení dostupnosti sociálních služeb. Také plánuji podporovat investice do dopravní infrastruktury, aby se zlepšila prosperity regionu a posílila spolupráce mezi našimi podnikateli a firmami. Věřím, že rozvoj regionu a podpora lokálních producentů je klíčová pro budoucnost našeho kraje. Čtvrtým nosným tématem mého programu je budoucnost. Mám děti a chci, aby senátní obvod Domažlicka byl pro ně krásným domovem. Proto chci během nejméně šesti let senátorského mandátu zajistit rozvoj regionu pro nastupující generaci. Je tedy nutné podporovat udržitelný turismus, který musí jít ruku v ruce s ochranou přírody a krajiny. Je třeba podpořit přírodní zdroje pro zachování druhové rozmanitosti a podporovat zájmovou činnost v obcích, sportovní a kulturní akce.


S mými dlouholetými zkušenostmi jak v oblasti práva, tak v politice, jsem připraven přinést novou perspektivu a konkrétní změny. Jsem odhodlaný být nezávislým hlasem pro reálnou změnu a pracovat na zviditelnění a posílení našeho regionu.


Těším se na to, jak se budeme v následujících měsících nejen v první fázi kampaně při sběru podpisů, ale i pak následně setkávat a diskutovat o tom, co je pro náš region důležité. Děkuji vám všem předem za podporu a těším se na vaši spolupráci v nadcházejících volbách.


Váš Robert Baxa

72 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page