top of page
Vyhledat
senatorbaxa

Sušická nemocnice: rukojmí politiků

Aktualizováno: 14. 9.

Při svých návštěvách Sušice a okolí dlouhodobě slýchám jediné téma, které rezonuje napříč všemi věkovými kategoriemi. Je to problém nemocnice.


Dlouhodobě nezodpovězenou otázkou tohoto města je, proč si ODS a Piráti berou jako rukojmí své voliče, obyvatele Sušicka a jejich zdraví.

 

Nemocnice je v zajetí politických stran. Zákopová válka kraje a města trvá bezmála dvě desetiletí a má fatální následky. V roce 2020 přišla nemocnice o status nemocnice III. typu s akutní lůžkovou péčí. Tím se připravila o možnost vychovávat si své vlastní lékaře, čerstvé absolventy lékařských fakult. V současnosti funguje jen jako zařízení V. typu, tzn. léčebna dlouhodobě nemocných (LDN).


V provozu je několik ambulancí a diagnostické služby, jako jsou rentgen a sonografie. Ladem stojí nové operační sály, které se město snaží využívat pouze k tzv. jednodenní chirurgii.


Mým cílem je iniciovat změny v zákonech, které usnadní financování malých regionálních nemocnic. Budu usilovat o zavedení pobídek pro lékaře a zdravotníky, aby měli zájem pracovat v menších nemocnicích a rozvíjet spolupráci s lékařskými fakultami.

 

Jako nezávislý kandidát, právník bez politické příslušnosti, k tomu mám skvělé předpoklady. Ty jsem prokázal již mnohokrát a to nejen při jednání s odbory v hromadné dopravě v roce 2015. Mnou vedená jednání zajistila výhodné podmínky pro všechny strany a byla odvrácena celorepubliková stávku řidičů autobusů v ČR.

 

Váš Robert Baxa

78 zobrazení0 komentářů

Kommentare


bottom of page